Loading…
Data-SKUP 2020 has ended

Sign up or log in to bookmark your favorites and sync them to your phone or calendar.

Wednesday, November 18
 

10:00 CET

Velkommen til Data-SKUP
SKUPs styreleder Silje Sjursen Skiphamn ønsker velkommen til det første digitale Data-SKUP. NRKs og SKUP-styrets Maria Hasselgård guider deg gjennom sendingen. Konferansen er bygget rundt fire spor: Live-sending, rødt, grønt og gult rom, og der det akademiske sporet/bransjetreffet er i det gule rommet. Du får fullstendig oversikt over programmet og kan veksle mellom sesjonene når du er inne på MyOnvent. Har du registrert deg individuelt, vil du få tilsendt en innloggingskode til MyOnvent noen dager før arrangementet. Hvis du jobber i NRK, TV 2, Amedia, Aftenposten, VG, Dagbladet. E24, Stavanger Aftenblad, Dagens Næringsliv eller Bergens Tidende, vil du få en kode fra arbeidsgiver.


Speakers
avatar for Silje Sjursen Skiphamn

Silje Sjursen Skiphamn

Redaksjonssjef, Faktisk
Silje Sjursen Skiphamn er styreleder i SKUP og redaksjonssjef i Faktisk.no. Har tidligere jobbet med politikk og nyheter i blant annet VG, Dagsavisen Fremtiden, Drammens Tidende og Nationen.    
avatar for Maria Hasselgård

Maria Hasselgård

Journalist, NRK
Maria Hasselgård er journalist i NRK Brennpunkt og medlem av SKUP-styret.


Wednesday November 18, 2020 10:00 - 10:10 CET
Live-sending

10:10 CET

Avslørt av mobilen
Mobilen er med deg til enhver tid, men det betyr ikke at den holder tyst om dine bevegelser. For 30.000 kroner kjøpte NRK informasjon om mobilbevegelsene til titusenvis av nordmenn. Det gjorde det mulig å kartlegge offiserer i militæret, følge politikere, og spore mennesker som oppsøkte helsehjelp. NRKbetas Martin Gundersen og NRK Nyheters Trude Furuly forteller hvordan teamet bak gravde frem sakene.

Speakers
avatar for Martin Gundersen

Martin Gundersen

Journalist, NRKbeta
Martin Gundersen er teknologijournalist i NRKbeta. Der skriver han om IT-sikkerhet, personvern og sosiale medier.  
avatar for Trude Furuly

Trude Furuly

Journalist, NRK
Trude Furuly er journalist i gravegruppa i NRK Nyheter og har jobbet i NRK siden 2017. Hun har tidligere jobbet som journalist i Østlandets Blad, Egmont og NRK P3.


Wednesday November 18, 2020 10:10 - 10:40 CET
Rødt

10:10 CET

Dokumenterte økonomiske følger av korona
Hvordan gir vi leserne best mulig innsikt i hvordan koronakrisen rammer norsk økonomi og næringsliv? Lørdag 14. mars kastet E24 seg rundt for å lage en spesial som viste konsekvensene. Ved hjelp av manuell datainnsamling og Google sheets kunne vi publisere den første versjonen etter seks dager. I ettertid har vi jobbet med å finne de beste eksterne datakildene som til enhver tid viser leseren den mest relevante informasjonen.  

Speakers
avatar for Mina Liavik Karlsen

Mina Liavik Karlsen

Redaksjonssjef, E24
Mina Liavik Karlsen jobber som redaksjonssjef for undersøkende journalistikk i E24, hvor hun har vært siden mars 2020. Før det har hun jobbet med i Faktisk.no og Dagbladet.
avatar for Sindre Hopland

Sindre Hopland

Journalist, E24
Sindre Hopland jobber som journalist i E24, og har de siste tre årene jobbet delt mellom børs og næringsliv. Tidligere har han jobbet for NRK, Fvn og investeringsselskapet Itnig.


Wednesday November 18, 2020 10:10 - 10:40 CET
Grønt

10:10 CET

Dommen over Data-SKUP og utdanningene
Her får du høre hva tidligere deltagere på Data-SKUP mener om konferansen og utdanningsinstitusjonene. Svarene ble avgitt i en spørreundersøkelse SKUP gjennomførte i samarbeid med OsloMet.


Speakers
avatar for Roy Krøvel

Roy Krøvel

Professor, OsloMet
Roy Krøvel er professor i journalistikk på OsloMet og professor II på Samisk høgskole. Han underviser mellom anna i gravejournalistikk og internasjonalt samarbeid. Krøvel er utdanna sivilingeniør og har dessutan Ph.d i historie. Han har vore professor II knytt til latin-amerikastudiar... Read More →
avatar for Randi S. Øgrey

Randi S. Øgrey

Adm.dir., MBL
Randi S. Øgrey er adm.dir. i Mediebedriftenes Landsforening. Hun har bakgrunn som journalist, politiker og leder, og har et stort engasjement for ytringsfrihet og åpenhet.
avatar for Eivor Jerpåsen

Eivor Jerpåsen

Utviklingssjef, Amedia
Redaksjonell utviklingssjef i Amedia. Der hun jobber dedikert med å videreutvikle Amedias redaksjonelle strategi, som bruk av nye formater i journalistikken, analyse og vurdering av bruk og tilstedeværelse på ulike plattformer og å videreutvikle analysene om hvordan Amedia stadig... Read More →
avatar for John Bones

John Bones

Daglig leder, SKUP
John Bones er daglig leder i SKUP og har tidligere vært journalist, vaktsjef og avdelingsleder i VG og redaksjonssjef i Adresseavisen. Han har forelest ved en rekke konferanser i regi av NICAR, IRE, GIJN og Dataharvest.


Wednesday November 18, 2020 10:10 - 10:40 CET
Gult

10:10 CET

How to track persons online
You need to find a person - and the right one, even if he or she has with a common name. You can google, but what about the umpteen other tools to find and verify the identity of someone. Get the tips from BBC research guru Paul Myers.


Speakers
avatar for Paul Myers

Paul Myers

Journalist og researcher, BBC
SKUP-vennen Paul Myers har i nesten to tiår vært verdensledende på internettsøk. Han er en publikumsfavoritt uansett hvor i verden har opptrer for å lære bort søketeknikker. Myers jobber i BBC, og han gir også opplæring til journalister i medier som The Guardian, The Times... Read More →


Wednesday November 18, 2020 10:10 - 10:40 CET
Live-sending

10:40 CET

Live-innslag
Wednesday November 18, 2020 10:40 - 10:50 CET

10:50 CET

Bygget VGs tallspesial på coronaviruset
Hvordan ser VGs tallspesial på coronaviruset ut for reporterne som holder den oppdatert? Vi tar en tur under panseret for å se hvordan du som reporter kan bygge opp en slik telling. Det startet med et enkelt excel-ark med 27 linjer. Nå er det skreddersydd ulike systemer for å registrere smittetilfeller, dødsfall, sykehustall, reiseråd og vaksineutvikling.


Speakers
avatar for Oda Leraan Skjetne

Oda Leraan Skjetne

Journalist, VG
Oda Leraan Skjetne er nyhetsjournalist på VG breaking med en forkjærlighet for datajournalistikk. Hun har vært sentral i store digitale prosjekter som KrFs veivalg og VGs første kommunevalgomat.  


Wednesday November 18, 2020 10:50 - 11:20 CET
Grønt

10:50 CET

Sporet mannen som stalket kvinnene
En ukjent mann sender nakenbilder, trusler og overgrepsmateriale av barn til flere titalls trønderske kvinner i flere år. Til nå har ingen visst hvem han er. Adresseavisen kunne i august avsløre en mann i 20-årene fra Queens i New York. Han står bak over hundre profiler på sosiale medier. Alle brukt for å stalke kvinnene. På Data-Skup vil Toini Thanem og Elise Rønningen fortelle hvordan de har jobbet med saken.

Speakers
avatar for Elise Rønningen

Elise Rønningen

Journalist, Adresseavisen
Elise Rønningen er journalist ved Dagsorden-avdelingen i Adresseavisen. Hun har tidligere vært reportasjejournalist i studentavisa Under Dusken, og vikar hos ulike avdelinger i Adresseavisen.
avatar for Toini Thanem

Toini Thanem

Journalist, Adresseavisen
Toini Thanem er journalist i Trondheims-avdelingen i Adresseavisen. Hun har tidligere jobbet i nyhetsavdelingen i VG og Godt.no.


Wednesday November 18, 2020 10:50 - 11:20 CET
Rødt

10:50 CET

Advanced social media and information research
How do you structure your search on Facebook, Twitter or Instagram? Where are the shortcuts to the valuable pieces of information? BBC research specialist Paul Myers shows you some of the tools.

Speakers
avatar for Paul Myers

Paul Myers

Journalist og researcher, BBC
SKUP-vennen Paul Myers har i nesten to tiår vært verdensledende på internettsøk. Han er en publikumsfavoritt uansett hvor i verden har opptrer for å lære bort søketeknikker. Myers jobber i BBC, og han gir også opplæring til journalister i medier som The Guardian, The Times... Read More →


Wednesday November 18, 2020 10:50 - 11:20 CET
Live-sending

10:50 CET

What you need to know about AI
In this session you'll learn all you need to know about Artificial Intelligence - AI.

Speakers
avatar for Emilia Díaz Struck

Emilia Díaz Struck

Research editor, ICIJ
Emilia Díaz Struck is ICIJ’s research editor and Latin American coordinator. She oversees the data accuracy and integrity of all ICIJ projects. She has taken part in cross-border projects such as ICIJ's Implant Files, Paradise Papers and the Pulitzer winner investigation Panama... Read More →
avatar for Charlie Beckett

Charlie Beckett

Professor, London School of Economics
Charlie Beckett er professor ved London School of Economics og er leder for Journalism-AI.


Wednesday November 18, 2020 10:50 - 11:20 CET
Gult

11:20 CET

Live-innslag
Wednesday November 18, 2020 11:20 - 11:30 CET

11:30 CET

Å bygge opp og lede et datateam
Vi sier ofte at det kan oppstå magi når utviklere, designere og journalister møtes. Men av og til oppstår det mest tullball. Hva kan ledere gjøre for å bygge opp datajournalistikk som fagfelt i redaksjonen? Teknologiutvalget i Norsk Redaktørforening vil hjelpe flere redaksjonelle ledere til å bli gode data-ledere. Hvilken kompetanse trenger du? Vil en hvilken som helst utvikler duge? Hvordan snakker du best med designere, og hva slags geriljaaktivitet må du drive for å lære redaksjonen om datajournalistikkens vidunderlige verden? Erfarne ledere deler sine tips og råd:

Speakers
avatar for Christer Johnsen

Christer Johnsen

Utviklingsredaktør, Adresseavisen
Christer Johnsen er utviklingsredaktør i Adresseavisen og medlem i NRs teknologiutvalg.
avatar for Anniken Hjertholm

Anniken Hjertholm

Leder Lab2, TV 2
Anniken Hjertholm er leder i Lab2, TV 2.
avatar for Dan Kåre Engebretsen

Dan Kåre Engebretsen

Redaksjonssjef, NRK
Dan Kåre Engebretsen er redaksjonssjef digital utvikling i NRK Nyheter.
avatar for Liv-Jorunn Håker

Liv-Jorunn Håker

Digital utviklingssjef, Sunnmørsposten
Liv-Jorunn Håker er digital utviklingssjef i Sunnmørsposten og leder SMPlab, enheten for visuell historiefortelling, datajournalistikk og ny teknologi. Hun har bakgrunn som grafisk designer i både reklamebransjen og på desken i avisa. I tillegg jobber hun for å drive framover... Read More →
avatar for Ingeborg Volan

Ingeborg Volan

Publiseringsredaktør, Dagens Næringsliv
Ingeborg Volan er publiseringsredaktør i Dagens Næringsliv og leder av NRs teknologiutvalg.


Wednesday November 18, 2020 11:30 - 12:00 CET
Gult

11:30 CET

Brukte sporing - avdekket det hemmelige bruktmarkedet
Resirkulering gir oss god samvittighet. Hvert år donerer vi i de nordiske landene over 100.000 tonn med brukte klær til frivillighet og kjeder som H&M. Men hva skjer med de brukte klærne våre? Hvor ender de opp? Markedet for brukte klær er enormt, globalt og hemmelighetsfullt. Det finske graveteamet fikk ikke lov til å filme på sorteringsanleggene. Derfor sydde de små sporingssendere inn i klærne de donerte. På den måten kunne de følge klærnes reise fra land til land. Minna Knus-Galán vil fortelle hva de lærte av å bruke sporingssendere, og hvordan du kan bruke dem i andre prosjekter.

Speakers
avatar for Minna Knus-Galán

Minna Knus-Galán

Journalist, Yle
Minna Knus-Galán er gravejournalist i MOT i den finske kringkasteren Yle. Hun er medlem av det internasjonale gravenettverket ICIJ og har blant annet jobbet med Panama Papers, LuxLeaks og Implant Files. Hun var styreleder i den finske stiftelsen for gravejournalistikk, Tutkivat... Read More →


Wednesday November 18, 2020 11:30 - 12:00 CET
Rødt

11:30 CET

Digital kildejakt og falske e-poster
I denne sesjonen går foredragsholderne gjennom konkrete eksempler på jakt etter journalisters kilder. Du får konkrete tips på en enkel, men god kildebeskyttelse. Stikkord: metadata, telefonregninger, bildefeller, spear shishing, sansomeware.

Speakers
avatar for Ola Haram

Ola Haram

Journalist, VG
Ola Haram er undersøkende journalist i VG og medlem av ICIJ. Han har tidligere blant annet jobbet i TV2 og NRK Brennpunkt.
avatar for Henrik Lied

Henrik Lied

Utvikler, NRK Beta
Henrik Lied er journalist og utvikler ved NRK Beta.


Wednesday November 18, 2020 11:30 - 12:00 CET
Grønt

11:30 CET

Verification of video content
Session 1 of 2.
How to determine if a video is real or fake. Here you’ll learn how to expose fake content.

Speakers
avatar for Benjamin Strick

Benjamin Strick

Open source investigator, BBC
Benjamin Strick is an open source investigator for the BBC and an instructor in open source techniques, geospatial intelligence and bot network detection. He has a background in law and the military, and focusses on using OSINT/GEOINT, geolocation and intelligence methods for good... Read More →


Wednesday November 18, 2020 11:30 - 12:00 CET
Live-sending

12:00 CET

Live-innslag
Wednesday November 18, 2020 12:00 - 12:10 CET

12:10 CET

Gransket og forklarte med data
Se hvordan SVT - Sveriges Television - brukte datajournalistikk for å granske og forklare pandemien. Gjennom å buke data fra medisinske kvalitetsregistre eller kommersielle databaser har de tatt historiene videre til tross for myndighetenes manglende innsyn.Speakers
avatar for Helena Bengtsson

Helena Bengtsson

Dataredaktør, SVT
Helena Bengtsson jobber som redaktør for datajournalistikk ved Sveriges Television, der hun har jobbet i 25 år med nyhets- og samfunnsprogrammer, som researcher, redaktør og databaseredaktør. I 2006-07 hadde hun permisjon og jobbet som databaseredaktør ved Center for Public Integrity... Read More →


Wednesday November 18, 2020 12:10 - 12:40 CET
Live-sending

12:10 CET

Sikker varsling ikke så sikker likevel?
Hvor sikkert er det å varsle norske redaksjoner? Mange norske redaksjoner bruker SecureDrop og reklamerer med at varsling kan skje trygt. Torkel Mona har undersøkt saken, og det viser seg at alt ikke er slik som det burde være.

Speakers
avatar for Torkel Mona

Torkel Mona

Masterstudent, OsloMet
Torkel Mona jobber til daglig som konseptutvikler. På fritiden er han masterstudent i journalistikk ved OsloMet.


Wednesday November 18, 2020 12:10 - 12:40 CET
Gult

12:10 CET

How coronavirus spread exponentially
The session will focus on the design decisions behind the article “Why outbreaks like coronavirus spread exponentially, and how to ‘flatten the curve’”, which features simulations that illustrate why social distancing works and is the most-read article in the history of washingtonpost.com.

Speakers
avatar for Harry Stevens

Harry Stevens

Graphics reporter, The Washington Post
Harry Stevens is a graphics reporter at The Washington Post. He was part of a team at The Post that won the 2020 Pulitzer Prize for Explanatory Reporting for the series “2C: Beyond the Limit.” Stevens's journalism career has also included stints at Axios, the Hindustan Times... Read More →


Wednesday November 18, 2020 12:10 - 12:40 CET
Grønt

12:10 CET

Verification of video content, part 2
Session 2 of 2.
How to determine if a video is real or fake. Here you’ll learn how to expose fake content.Speakers
avatar for Benjamin Strick

Benjamin Strick

Open source investigator, BBC
Benjamin Strick is an open source investigator for the BBC and an instructor in open source techniques, geospatial intelligence and bot network detection. He has a background in law and the military, and focusses on using OSINT/GEOINT, geolocation and intelligence methods for good... Read More →


Wednesday November 18, 2020 12:10 - 12:40 CET
Rødt

12:40 CET

Live-innslag
Wednesday November 18, 2020 12:40 - 12:50 CET

12:50 CET

Farlig å grave
Det kan være farlig å grave. På safety of journalists-konferansen samarbeider forskere og journalister om å gjøre verden litt tryggere for journalister. I dette innslaget får vi se tre reportasjer om farene ved å være journalist i Mexico, Sør-Afrika og Brasil:
  1. Against the tide: surviving being a journalist in Mexico (8 min), Produced & presented by Heriberto Paredes, Mexico
  2. Safety of journalists – Risks, Resistance, Resilience – South Africa Documentary Project Focus (6 min), Produced & presented by Sara Chitambo, South Africa
  3. Risk, Resilience and Resistance Journalism and journalists in Brazil in continuous resistance (9 min), Produced by Reporter Brazil, Elisabeth Saad & Daniela Osvald Ramos, Brazil 
Vi ser dokumentarene I et utdrag der dokumentaristene blir intervjuet fra OsloMet av Kristin Skare Orgeret, Ingrid Fadnes og Roy Krøvel. 

Wednesday November 18, 2020 12:50 - 13:20 CET
Gult

12:50 CET

Lynprat i datajournalistikk, del 1
Dette er sesjon 1 av 2.
Få med deg de mest spennende prosjektene i datajournalistikk det siste året. Innlederne får noen minutter hver, og etter en time sitter du garantert igjen med mange inntrykk og kanskje noen egne ideer. I første del medvirker VGTV, Bergens Tidende og Adresseavisen.

Speakers
avatar for Adrian Steinbakk

Adrian Steinbakk

Videojournalist, VGTV
Adrian Steinbakk er videojournalist i VGTV og jobber med dokumentarer og video til VGs gravejournalistikk.
avatar for Natalie Remøe Hansen

Natalie Remøe Hansen

Videojournalist, VGTV
Natalie Remøe Hansen er utdannet journalist ved Høgskulen i Volda. Siden 2012 har hun jobbet som videojournalist i VGTV. I begynnelsen jobbet hun med løpende nyheter, og siden 2016 har hun jobbet med mer tidkrevende prosjekter. Hun er blant annet en av journalistene bak historien... Read More →
avatar for Målfrid Bordvik

Målfrid Bordvik

Journalist, Bergens Tidende
Målfrid Bordvik (36) er journalist i Bergens Tidende. Bordvik har tidlegare jobba i mellom anna Dagens Medisin, Aftenposten og VG. Dei siste sju åra har ho spesialisert seg innan helsejournalistikk. Sidan februar har ho jobba nesten utelukkande med korona. Bordvik har journalistutdanning... Read More →
avatar for Anders Haga

Anders Haga

Journalist, Bergens Tidende
Anders Haga (38) har jobbet på politisk avdeling i BT de siste ti årene. Utover en spesielt sterk forkjærlighet for saker som omhandler offentleglova og Justisdepartementets rettleiar til offentleglova har han hovedsakelig dekket lokalpolitiske saker som Bybanen til Flesland, Bybanen... Read More →
avatar for Jonas Nilsson

Jonas Nilsson

Utvikler, Adresseavisen
Jonas Nilsson jobber som redaksjonell utvikler/digital design lead i Adresseavisen. Han har vunnet en rekke nasjonale og internasjonale priser for sitt arbeid med digitale historiefortellinger, datajournalistikk og nettdesign.​​        


Wednesday November 18, 2020 12:50 - 13:20 CET
Grønt

12:50 CET

Lær av SKUP-vinneren
Hun gjorde den tunge datajobben da VG tidligere i år vant SKUP-prisen for "Helsereformens konsekvenser". Hør Shazia Majid fortelle om hennes ferd fra å være en middels god Excel-bruker til å bli en kløpper på det avanserte mulitverktøyet R, noe som var nødvendig for å foreta analysene av materialet.


Speakers
avatar for Shazia Majid

Shazia Majid

Journalist, VG
Shazia Majid er undersøkende journalist i VG, hvor hun de siste årene har jobbet i avdelingen Dagsorden. Hun har tidligere jobbet i TV 2 og er utdannet økonom. Shazia har flere års arbeidserfaring som økonom og regnskapsfører. I 2017 vant hun SKUP-diplom for avsløringen om... Read More →


Wednesday November 18, 2020 12:50 - 13:20 CET
Live-sending

12:50 CET

How ICIJ analyzed the FinCEN files
FinCEN files this year’s biggest leak in international journalism. One of the editors tells how they edited and analyzed more than 200.000 suspicious financial transactions.

Speakers
avatar for Emilia Díaz Struck

Emilia Díaz Struck

Research editor, ICIJ
Emilia Díaz Struck is ICIJ’s research editor and Latin American coordinator. She oversees the data accuracy and integrity of all ICIJ projects. She has taken part in cross-border projects such as ICIJ's Implant Files, Paradise Papers and the Pulitzer winner investigation Panama... Read More →


Wednesday November 18, 2020 12:50 - 13:20 CET
Rødt

13:20 CET

Live-innslag
Wednesday November 18, 2020 13:20 - 13:30 CET

13:30 CET

Bli en dyktig digital formidler
Her lærer du å bli en dyktig digital formilder. Foredragsholderne har laget minst 1000 videoer med lærere som skal formidle kunnskap og har noen tips til deg som vil bli en god digital formidler.Speakers
avatar for Emma Vestli

Emma Vestli

Leder kunnskapsforvaltningen, Universitetsbiblioteket
Emma Vestli er leder for kunnskapsforvaltningen ved Universitetsbiblioteket og er master i medievitenskap fra Universitetet i Oslo. De siste årene har hun jobbet med produksjon og utvikling av helhetlige nasjonale og åpent tilgjengelige digitale læreverk som publiseres på htt... Read More →
avatar for Gabi Høium Hurlen

Gabi Høium Hurlen

Rådgiver Bokskapet, Universitetsbiblioteket
Gabi Høium Hurlen rådgiver ved Bokskapet ved Universitetsbiblioteket og master i medievitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun har de siste årene jobbet med produksjon og utvikling av helhetlige nasjonale og åpent tilgjengelige digitale læreverk som publiseres på https://bok... Read More →


Wednesday November 18, 2020 13:30 - 14:00 CET
Gult

13:30 CET

Lynprat i datajournalistikk, del 2
Dette er sesjon 2 av 2.
Få med deg de mest spennende prosjektene i datajournalistikk det siste året. Innlederne får noen minutter hver, og etter en time sitter du garantert igjen med mange inntrykk og kanskje noen egne ideer.

Speakers
avatar for Målfrid Bordvik

Målfrid Bordvik

Journalist, Bergens Tidende
Målfrid Bordvik (36) er journalist i Bergens Tidende. Bordvik har tidlegare jobba i mellom anna Dagens Medisin, Aftenposten og VG. Dei siste sju åra har ho spesialisert seg innan helsejournalistikk. Sidan februar har ho jobba nesten utelukkande med korona. Bordvik har journalistutdanning... Read More →
avatar for Anders Haga

Anders Haga

Journalist, Bergens Tidende
Anders Haga (38) har jobbet på politisk avdeling i BT de siste ti årene. Utover en spesielt sterk forkjærlighet for saker som omhandler offentleglova og Justisdepartementets rettleiar til offentleglova har han hovedsakelig dekket lokalpolitiske saker som Bybanen til Flesland, Bybanen... Read More →
avatar for Ståle Grut

Ståle Grut

Journalist, NRKbeta
Ståle Grut er journalist i NRKbeta og skriver om medier, teknologi og kultur. Grut er utdannet medieviter fra Universitetet i Amsterdam, og har tidligere jobbet i Tinius Trust. Jobber nå med en bok om digital kildekritikk og OSINT for norske journalister og mediestudenter.
avatar for Shazia Majid

Shazia Majid

Journalist, VG
Shazia Majid er undersøkende journalist i VG, hvor hun de siste årene har jobbet i avdelingen Dagsorden. Hun har tidligere jobbet i TV 2 og er utdannet økonom. Shazia har flere års arbeidserfaring som økonom og regnskapsfører. I 2017 vant hun SKUP-diplom for avsløringen om... Read More →
avatar for Jonas Nilsson

Jonas Nilsson

Utvikler, Adresseavisen
Jonas Nilsson jobber som redaksjonell utvikler/digital design lead i Adresseavisen. Han har vunnet en rekke nasjonale og internasjonale priser for sitt arbeid med digitale historiefortellinger, datajournalistikk og nettdesign.​​        


Wednesday November 18, 2020 13:30 - 14:00 CET
Grønt

13:30 CET

Møt muldvarpen fra Nord-Korea!
Møt den danske muldvarpen som avslørte Nord-Koreas hemmeligheter. I denne sesjonen får du høre Ulrich Larsens historie, og du møter også den norske produsenten Bjarte Mørner Tveit. Han var med de siste åtte årene av produksjonen, der utfordrende metoder som undercover og provokasjon ble benyttet.

Speakers
avatar for Ulrich Larsen

Ulrich Larsen

Muldvarp i Nord-Korea
Ulrich Larsen er den uføretrygdede kokken som infiltrerte en venneforening for Nord-Korea og til slutt avslørte kommunistregimets dypeste hemmeligheter. I over ti år løy han til alle rundt seg for å få informasjonen CIA og andre etterretningstjenester har prøvd på i flere... Read More →
avatar for Bjarte Mørner Tveit

Bjarte Mørner Tveit

Piraya Film
Bjarte Mørner Tveit driver det uavhengige dokumentarfilmselskapet Piraya Film i Stavanger sammen med kollega Torstein Grude. Han er aktuell som produsent for «Muldvarpen - Nord-Korea avslørt», som ble vist på NRK i høst. Han har tidligere produsert både «Pels» og «Griseindustrienshemmeligheter... Read More →


Wednesday November 18, 2020 13:30 - 14:00 CET
Live-sending

13:30 CET

How digital and social communities can be developed
Anna Doble, from BBC World Service, talks about how digital and social communities can be developed around podcasts. What’s the difference between a club and a community? Why are podcasts more personal than other forms of audio and media? And how do you feed and reward listener loyalty on other platforms? She unpacks those questions with examples, including from Death in Ice Valley.

Speakers
avatar for Anna Doble

Anna Doble

Digital Editor, BBC
Anna Doble is Digital Editor at BBC World Service English where she leads online journalism and social media strategy around podcasts, radio and video content. She created and led the social activity around worldwide hit investigative podcast Death in Ice Valley, a joint project with... Read More →


Wednesday November 18, 2020 13:30 - 14:00 CET
Rødt

14:00 CET

Takk for nå
Takk for denne gang. De fleste innslagene er lagret og kan ut året ses i arkivet på plattformen MyOnvent.

Speakers
avatar for Maria Hasselgård

Maria Hasselgård

Journalist, NRK
Maria Hasselgård er journalist i NRK Brennpunkt og medlem av SKUP-styret.


Wednesday November 18, 2020 14:00 - 14:05 CET
Live-sending